DM i Hav, hold, Middelfart sept. 2011


Efter en sikker sejr ved kredsarrangementet i foråret blev der set hen til lørdag den 17. Nu er der et stykke vej til Middelfart, så uret ringede allerede kl. 02.45. Gab, men op jeg kom. Dagene forinden var gået med at klargøre grej og så tænke lidt på påklædning. Vejrudsigten svingede fra sol til regn, fra blæst til næsten vindstille. Senest lige før afgang var vejret til regn hele dagen, dog ikke kraftigt, så regntøjet kom lige med.


Vel ankommet til middelfart omkring kl. 6, efter at have samlet Palle, Thorkild og Jørgen op i Roskilde, var der allerede stort fremmøde. Bramming Lystfiskerforening har altid stået for gode arrangementer, men lige den dag kneb det med nøglen til bådværftet hvor alle 116 deltagere kunne opholde sig. Så stående taffel udenfor med rundstykke og kaffe.


Der er mange spøjse både at fiske fra, når det ikke gælder Øresund. Lodtrækning om hvem der skulle hvor blev foretaget, og så af sted til bådene. Grundet regnen skiftede jeg om til fuldt regntøj og lod ”tør-tøjet” blive i bilen – det betragtede jeg som en fornuftig beslutning – henset til vejrudsigten. Ak, da der var gået en halv time hørte regnen op, og mere den dag kom der ikke.


Det er altid spændende at prøve fiskeri på lokaliteter man ikke kender. Nu ved vi fra tidligere, at specielt Lillebælt kan være præget af megen strøm, og det var der på dagen. Så også store tunge lodder var med i tasken. Når strømmen så vender er der en lille time med nemmere fiskeri. Dog den dag var der ingen strømvending. Små fisk og store lodder passer ikke så godt sammen, så jeg havde planlagt at bruge glidetackel for at kunne mærke de små nyk. Efter en halv time med glidetackel og en hel del krabber måtte den fiskemetode opgives. Gik over til almindeligt tackel uden efterhænger. Isinger var der flest af, så den art kom hurtigt i kurven. Lidt senere på dagen også en skrubbe over målet. For artsfisk som ikke var nævnt i programmet var der et mindstemål på 20 cm. Så min ulk på 17 og min Berggylt på 12 kunne desværre ikke komme i kurven. En makrel der bed på under indspinning sprællede sig af krogen 1 meter over vandlinien.


Som antydet, selv om Lillebælt ikke rangerer højt på listen over ønskede fiskepladser, så er det dejligt at prøve andet end Øresund. Og det er jo ens fiskested for alle deltagere.


Som hold ud af 29 fik vi en plads som nr. 19. Rimeligt acceptabelt, vi havde 239 point og vinderholdet, Fredensborg Humlebæk, havde 422. Individuelt var vi pænt fordelt på listen, Thorkild fik en flot delt 15. plads med 4 arter og 106 point. Jørgen tog en delt 65. plads med 2 arter og 55 point. Undertegnede blev nr. 68, 2 arter og 54 point. Palle havde bestemt sig for at slå, individuelt, Køges Holger Klausen. Det lykkedes for Palle, idet Holger blev nr. 109, 1 art og 22 point. Palle fik 24 point, og trumfede Holgers placering med 2 point.


Per Barklund


 


 

Copyright © Roskilde Sportsfisker klub 2016. All rights reserved.

counter

Tælleren er fra 07.03.2017   

Tilmeldning skal ske ved at henvende

sig til Palle Frese     


Tlf.: 27 24 55 60)  eller  mail: pallefrese@mail.dk

   


Adresse


Roskilde Sportsfisker Klub,

Vestergade 17, 4000 Roskilde