Den 4. september afholdt Roskilde Sportsfiskerklub sit første klubmesterskab for juniorer. Vi havde været så heldige at låne klubhus, både og fiskevand hos Sorø Lystfiskerklub. Fem juniorer og en far havde tilmeldt sig til det, der oprindeligt var tænkt som en kombineret familiedag og junior klubmesterskab, men forældre og søskende blev hjemme. Klubben stillede med 3 seniorer fra bestyrelsen.Kl. 7.30 mødtes vi i Vestergade i flot solskinsvejr. Kl. 7.45 var bilerne læsset og vi kørte mod Sorø, hvortil vi ankom kl. 8.30.Vi blev modtaget af Søren, der er juniorleder i Sorø Lystfiskerforening og han viste rundt i det flotte klubhus, der ligger i et skønt område lige ned til Sorø Sø.


Omkring kl. 9.15 havde alle fået svømmeveste på, grejet var stuvet i bådene og fiskerne klar til at dyste. I hver båd var 1-2 juniorer og en voksen, der skulle ro, veje fangsterne og udfylde fangstrapporter. I første omgang skulle der fiskes i 3 timer. 


Der var masser af trafik på søen, idet roklubben ved siden af havde travlt med at træne i kajakker og toer/firer uden styrmand; til gengæld var der ledsagebåde med trænere, der råbte instrukser, der kunne høres ud over hele søen. Midt på eftermiddagen kom der en turbåd med turister, så der var nok at holde øje med for vores utrænede roere.Der lød ingen jubelråb over søen, så det var nok lidt sløjt med fangsterne; det viste sig at holde stik, for da bådene kom ind til frokost, havde Thorkild fanget en lille aborre (den tæller ikke, da han jo er voksen) og Victor havde fanget en fin gedde, der viste sig at veje 1,236kg. Alle andre havde haft enkelte hug, men ikke bid.

 Efter formiddagens strabadser var de fleste sultne, men juniorerne havde dårligt tid til at spise madpakken, for det var mere spændende at nå lidt fiskeri fra bådebroen, før man skulle i gang med orienteringsløbet. Fiskeriet fra bådebroen gav flere aborrer i miniklassen.


Mens de andre var ude med bådene, havde jeg haft travlt med at sætte poster op til et lille 'orienteringsløb' med forskellige opgaver om fiskeri. Juniorerne skulle bl.a. binde fiskeknuder, sætte navn på fisk, besvare spørgsmål om fredningstider og fredningsbælte samt vise kasteteknik ved at kaste et 12g blink dels mod et mål og dels så langt ud som muligt.Orienteringsløbet afslørede, at de fleste var bedre til at binde knuder og håndtere en fiskestang end til at besvare spørgsmål om fredningstid, så der er noget at arbejde med, når vi skal i gang med vinterens klubaftener.Inden det gik løs med næste tur i bådene, fik Andreas overrakt sin 'ny i klubben' gave, som en af de juniorer, der er indmeldt i år. Da de andre drog ud på søen til en ny runde på tre timer, blev Andreas på land for at fiske fra bådebroen - den nye stang skulle indvies; han fangede et par små aborrer.Fiskeriet sluttede kl. 16 og da bådene kom ind viste det sig, at de to ældste juniorer nu havde fået ro-tjansen. De kom flot ind mod bådebroen, men den ene havde glemt, at båden skulle fortøjes i agterstavnen. Det voldte en del besvær, at få båden vendt og der blev fanget en del ugler, før det lykkedes. Bådene blev tømt for grej og alle var spændte på, hvor mange fisk, der var fanget; det var ikke overvældende - ja, faktisk var der kun fanget en enkelt fin aborre.Mens juniorerne pakkede grejet sammen, havde de strenge dommere travlt med at sammentælle point fra fiskeriet og orienteringsløbet.


Nr. 1 og hermed Junior Klubmester blev Victor med 56 point (opgaver 19, fiskeri 37)Nr. 2 blev Christian med 36 point (opgaver 17, fiskeri 19)Nr. 3 blev Matias med 34 point (opgaver 18, fiskeri 16)Tommy fik 29 point (opgaver 16, fiskeri 13) og Andreas fik 27 point (opgaver 13, fiskeri 14).
Victor og Christian fik caps med lys i skyggen - sikkert praktiske, når de skal på juniorlederkursus i efterårsferien; den glade giver er Roskilde Sportsfiskerklub.Alle fik fine grejgaver skænket af Lystfiskerhjørnet og Jan & Bo's Lystfiskershop (begge Roskilde).Sorø Lystfiskerforening havde doneret et flot fangstnet, der tilfaldt Victor for dagens største fisk.

 Vi sluttede med at spise de sidste madpakker, fælles oprydning og fordeling af grejet i bilerne før vi satte kursen mod Roskilde efter en dejlig dag i Sorø.Tak til Sorø Lystfiskerforening for en fantastisk modtagelse.Inger Gottlieb. 

Tilmeldning skal ske ved at henvende

sig til Palle Frese     


Tlf.: 27 24 55 60)  eller  mail: pallefrese@mail.dk

   


Adresse


Roskilde Sportsfisker Klub,

Vestergade 17, 4000 Roskilde        


Tælleren er fra 07.03.2017   

Copyright © Roskilde Sportsfisker klub 2016. All rights reserved.

counter