Juniorlederkursus 2010


92 unge, talentfulde lystfiskere deltog i efterårsferien på Juniorlederkurset. Det blev igen i år en forrygende uge med masser af fantastiske oplevelser for kursisterne. Herunder et udpluk fra Danmarks Sportsfiskerforbunds blog om ugens forløb. Hele bloggen med højdepunkter fra ugens tætpakkede program kan ses på http://sportsfiskeren.dk/juniorlederkurset-2010-blog.DAG 1 - Mandag

Igen i år var der frivilligt aftenprogram den første aften. I værkstedet støbes blink og laves spinnere til grejæskerne, og den ene farverige kreation efter den anden kommer til verden i fluebindingslokalet. Christian  bandt sin første flue nogensinde - et fint eksemplar af kystfluen Brenda.


DAG 2 - Tirsdag

Fiske 3'erne besøgte havørredens revir på Juniorleder-kursets andendag og når man er Fiske 3'er deltager på årets Juniorlederkursus følger der også nogle opgaver med. De skal bl.a. holde en 10 min. lektion for kammeraterne på holdet ud fra et emne, de har fået tildelt. Emnerne har de forberedt sig grundigt på hjemmefra. De andre kursister havde emner som kystfiskeri, byttedyr og imitationer, UL-fiskeri, fluefiskeri og Victor underviste i fiskeri med bombarda.


DAG 3 - Onsdag

Fiske3 havde i dag besøg af Steen Lindkvist fra Forbundsbestyrelsen. Steen fortalte om DSF som organisation og om de forskellige områder, de arbejder med. Mange emner blev debatteret lige fra skarv, til mindstemål på bækørreder og arbejdet som FB medlem; eleverne fik også selv mulighed for at stille spørgsmål. 

Traditionen tro afholdt Juniorlederkurset kammeratskabsaften onsdag, hvor spisesalen dannede rammerne om et interessant foredrag leveret af Jakob Sørensen. Denne gang har Jakob Sørensen været i Thailand for at fiske efter slangehoved fisk, en speciel, sjælden og stærk art som lever dybt inde i den tætte thailandske jungle. Endnu engang leverede Jakob Sørensen et imponerede foredrag med fantastiske billeder og gode historier.


Dag 4 - Torsdag

Juniorlederkurset havde i dag besøg af Lasse Karlsson, som er den regerende Danmarksmester i fluekast for andet år i træk. Lasse viste hvordan DM foregår og hvordan vinderen findes. Det betød, at alle kursister og instruktører fik set både præcisionskast og langdistancekast på over imponerende 35 meter.

Torsdag aften er kursisternes sidste mulighed for at udnytte det frivillige aftenprogram. I værkstedet blev der lagt en sidste hånd i form af finpudsning og maling på de mange blink, juniorerne har støbt gennem ugen.

I fluebindingsværkstedet blev der bundet Dog Nobblers, Wolly Buggers, fluer med gummiben og laksefluer. 


Dag 5 - Fredag

I dag var Fiske 2A'erne i Gudenåen for at prøve at overliste en laks eller evt. en gedde. Dagen gik rigtigt godt, da der blev fanget 4 laks, hvoraf den ene blev genudsat. Yderligere var der kontakt til 7 andre fisk, og der blev fanget to gedder. Christian fangede sin allerførste laks. Inden turen aftalt en lille intern konkurrence mellem instruktørerne og juniorerne, og da det var 4 juniorer, som stod for dagens laks, må man sige at de gav instruktørerne baghjul. Det resulterede i en gang flødeboller efter aftensmaden.         

For fjerde år i træk blev der afholdt konkurrence om at binde årets juniorlederkursus-flue. Ud over god bindeteknik bliver lagt vægt på opfindsomhed og anderledes brug af materialerne og torsdag aften, da fristen udløb, var der indleveret 23 fluer af alle tænkelige slags. Bedømmelsen var alt andet end let! Men til sidst stod valget mellem en virkelig flot klassisk Green Highlander lakseflue og en cikade-lignende skumflue. Med tanke på konkurrencens oplæg om kreativitet og opfindsomhed faldt valget til sidst på skumfluen.


For første gang i mange år har der i år været kvindelige kursister med på Juniorlederkurset. Helt præcist Maja Sloth Kristensen fra Ringsted Sportsfiskerforening og Laura Lykke Mathiasen fra Grindsted Sportsfiskerforening.


Fra Roskilde Sportsfiskerklub deltog Christian Dyhrberg på Fiske 2A og Victor Søgaard på Fiske 3. De har begge skrevet et referat om deres oplevelser på juniorlederkurset.

Tilmeldning skal ske ved at henvende

sig til Palle Frese     


Tlf.: 27 24 55 60)  eller  mail: pallefrese@mail.dk

   


Adresse


Roskilde Sportsfisker Klub,

Vestergade 17, 4000 Roskilde        


Tælleren er fra 07.03.2017   

Copyright © Roskilde Sportsfisker klub 2016. All rights reserved.

counter