27. okt.: Det var dejligt at mødes igen og høre om sommerferiens oplevelser. Vi så en film om bl.a. geddefiskeri og der var mange gode tips at hente. Jonathan fik sin 'ny i klubben' gave - en god spinnestang med hjul; vi planlagde at bruge et par aftener på at lave nogle gode forfang.


3. nov.: Der skulle laves forfang, og det blev der da også tid til, men først havde Thorkild  en overraskelse. Om morgenen havde han været på fisketur og havde fanget en fin havørred. Thorkild viste hvordan man renser, filetterer og graver sådan en fyr - det var meget interessant. Vi så nogle sjove blink (squaw), som Jørgen havde med hjem fra Canada.


10. nov.: Thorkild mødte op med brød, smør og gravet havørred - rigtig lækkert. Kun en enkelt af drengene syntes ikke om smagen. Der blev arbejdet videre med forfangene og alle fik fremstillet 2-3 stykker, som senere skal afprøves i bl.a. Hedeland. Det er slet ikke nemt at binde knuderne, når man er venstrehåndet, men med øvelse og stædighed går det alligevel. Tobias kunne lige fortælle kammeraterne, hvordan en svanefjer kan forvandles til et godt penneflåd. Et forsøg på at fremstille en squaw af messingplade  mislykkedes, da blinket knækkede i krumningen.


17. nov.: Aftenen blev bl.a. brugt til reparation af min spinnestang, hvor hjulholderen var gået løs. Victors fiskehjul havde defekt bøjle, så det blev også repareret. Christian og Asbjørn smuttede op på førstesalen og bandt nogle flotte fluer. Lars og Simon skulle lave støbeform til en ny støbeteknik, så de gik i gang med legoklodserne.


24. nov.: Arbejdet med støbeformen fortsatte og det gjorde fluebindingen og de andre aktiviteter også. Asbjørn er også ny i klubben, så han fik stang og hjul.


1. dec.: Lars og Simon er stadig i gang med støbeformen -  3. gang er lykkens gang, håber de.  Der blev tid til at se film, fremstille en squaw af rustfrit stål og der blev bundet flere fine fluer. Vi havde besøg af 'tidligere junior' Mads, der lige er færdig som skovtekniker; han kunne fortælle en masse om hvilke træsorter, der er gode til bl.a. fremstilling af woblere. Han har lovet at være med, når vi igen skal i gang med at fremstille fiskeknive.


Tilmeldning skal ske ved at henvende

sig til Palle Frese     


Tlf.: 27 24 55 60)  eller  mail: pallefrese@mail.dk

   


Adresse


Roskilde Sportsfisker Klub,

Vestergade 17, 4000 Roskilde        


Tælleren er fra 07.03.2017   

Copyright © Roskilde Sportsfisker klub 2016. All rights reserved.

counter