Lørdag den 3. september afholdt RSK64 sit årlige Junior Klubmesterskab.


Mødestedet var ved klublokalerne i Vestergade, hvor Laurits fik sin 'ny i klubben' gave - en spinnestang med hjul. Flokken tog fra Roskilde kl. 8 og ved 9-tiden var alle fremme ved Sorø Lystfiskerforening, hvor Simon og Peter tog imod. Der var tilmeldt otte juniorer, hvoraf de tre var indmeldt i klubben for nylig. To fædre deltog som roere og et forældrepar kiggede lidt på fiskeriet og tog derpå et smut ind til Sorø for at opleve lidt byliv. Fra klubben deltog 3 seniorer (Lars, Thorkild og Inger).


Svømmevestene på - fat i grejet - ned i robådene - og så var det ellers ud på søen, hvor fiskene ventede. Peter havde fortalt, hvor der var godt at fiske, så alle roede naturligvis over i det område. Tre timer senere kom fiskerne tilbage - det var frokosttid. Der var fanget nogle mindre aborrer, flere gedder, der dog måtte i søen igen, da de var under mindstemålet på 40 cm, men Matias havde fanget en flot gedde på 2,5 kg. Madpakkerne blev hurtigt spist; drengene fiskede lidt fra bådebroen og Alex fangede en lille fin aborre. 


Det var blevet tid for et lille 'orienteringsløb', som var arrangeret, mens juniorerne fiskede. Der blev bundet knuder, udøvet præcisionskast, sat navne på søens fisk, svaret på spørgsmål om fiskenes levesteder, hvordan lander man en gedde uden net, hvad er brakvand og gæt en fisk. Emnerne i de enkelte opgaver var fra vinterens klubaftner (bl.a. film) og sommerens fisketure.


Så snart opgaverne var afleveret, fik alle travlt med at komme ud på søen igen. Der blev fisket indtil kl. 16.30 og der blev fanget flere aborrer - 2 stk. over mindstemålet på 20 cm, men da de ikke var blevet vejet talte de ikke med i samlet vægt, men i antal fisk. Victor blev på land og fiskede lidt fra bådebroen, men fangede intet. Mens juniorerne spiste de sidste madpakker, var de strenge dommere i gang med pointgivningen. Der gives point for arter, vægt og antal. Ved ens point i slutresultatet tæller fiskeri mest.
Matias fik en ny vandrepokal sponseret af A/S Deki Hæders- og Sportspræmier, fra RSK64 et par ABU solbriller samt  for største fisk - et sæt geddeblink.

Tore fik for 2. pladsen en fiskehat med slør (beskytter mod myg og andre insekter) - præmie fra RSK64.

Tommy fik for 3. pladsen en forfangsmappe - også fra RSK64.


Samtlige juniorer skulle have haft en cap fra Danmarks Sportsfiskerforbund samt et diplom for deltagelsen, men selv om alt var parat blev det altså ikke udleveret. Undskyld - I får tingene, når vi mødes første klubaften.


Derefter gik det stærkt med at pakke sammen, ind i bilerne og af sted mod Roskilde. Det var en fin dag i flot solskin og godt humør.


Tak til Sorø Lystfiskerforening for lån af klubhus, både og sø - og igen en fin modtagelse.Inger Gottlieb


Tilmeldning skal ske ved at henvende

sig til Palle Frese     


Tlf.: 27 24 55 60)  eller  mail: pallefrese@mail.dk

   


Adresse


Roskilde Sportsfisker Klub,

Vestergade 17, 4000 Roskilde        


Tælleren er fra 07.03.2017   

Copyright © Roskilde Sportsfisker klub 2016. All rights reserved.

counter