Roskilde Havfiskefestival fra Helsingør den 15. marts 2009


Roskilde Sportsfiskerklubs årlige havfiskefestival var nr. 45 i rækken. Vi var igen i år begunstiget af rimeligt vejr, jævn vind fra vest og den regn der var fra morgenstunden holdt snart op og opklaringen kom, efterfulgt af lidt sol dog kun i små glimt.

 

Vi havde mødested på P-pladsen i Nordhavnen da de fleste turbåde vi bruger nu ligger der. Elida flåden ligger stadig i Statshavnen da der ikke synes at være plads til dem i Nordhavnen. Det gjorde det ekstra besværligt for de deltagere der skulle fiske fra Havstrygeren og Hanne Berit. Deltagerne der skulle fiske fra Sværd, Nadia og Havlit havde det noget nemmere.

 

Jeg var bådleder på Sværd, der igen i år var fyldt op med en stor del af den danske og svenske elite i havfiskeri, Thor Rasmussen, Michael Lorentzen hhv. nr. et og to i Ambassadeur-cuppen 2008 samt svenskeren Thomas Nilsson, der til daglig sejler turbåden Vandia af Helsingborg.

 

Da klokken nærmede sig otte tøffede vi ud på Sundet, Sværd og Nadia stævnede mod nord mens Havlit sejlede mod syd, det samme gjorde Havstrygeren og Hanne Berit fra Statshavnen.

 

Skipper Kim Knudsen på Sværd havde tilsyneladende svært ved at finde nogle torsk, han brugte en del tid på at sejle rundt i store cirkler, mens alle ventede spændt på startsignalet. Der kom faktisk en del pæne spisefisk på dæk da fiskeriet endelig gik i gang. Der var et par fejlkrogede fisk, men mange torsk huggede rent på gummimakken, som de fleste brugte som ophænger. Thor og Michael fik næsten hug på samme tid, Michael trak lynhurtigt sin fisk op og fik således præmien for første godkendte fisk på dæk, en torskepirk skænket af Lystfiskerhjørnet. Thor kom 10 sekunder senere. De næste par timer kom der jævnligt torsk på dæk, herunder en meget flot fisk til Thomas Nilsson på 5,00kg. Der blev senere kroget en torsk der vejede mere end 10,00kg en såkaldt målertorsk, desværre for fangeren var den taget i ryggen, så den talte ikke med i konkurrencen.

 

De sidste par timer foregik fiskeriet ud for Kronborg, hvor der blev fisket efter ising og andre fladfisk, der skulle holde 27cm. Det viste sig at være svært men ikke umuligt. De fleste fangede mange ising, og selv om der var en del i frimærkestørrelse kom der også mange pæne isinger op.

Der blev desuden fanget enkelte rødspætter samt nogle flotte skrubber. De bedste havde 12 til 15 ising over de magiske 27cm, et flot resultat. Ising giver ikke meget på vægten, men da hver fisk giver 2 point så tæller de rigtig meget når resultatet gøres op.

Kl. 15,00 var alle både i havn og indvejningen af fangsten kunne begynde. Det så ved første øjekast ud til at deltagerne på Sværd havde noget bedre fangster end de andre både. Kl. 16,00 startede præmieoverrækkelsen anført af Keld ”Gadus” og formand Jørgen Jansson.

 

Nr. 1 og dermed vinder af Roskilde Havfiskefestival 2009 med 113 point blev Michael Lorentzen, der modtog guldmedalje, ABU´s vandrepokal, gavekort til havtur med Havlit samt en check på kr. 5.000,00 fra Roskilde Sportsfiskerklub.

Nr. 2 blev John Henriksen, der modtog sølvmedalje, Egon Riis mindepokal, gavekort til en havtur med Havlit samt en check på kr. 3.000,00 skænket af vognmand Søren Piil.

Nr. 3 blev svenskeren Thomas Nilsson, der modtog bronzemedalje, Jan og Bo´s vandrepokal, gavekort til en havtur med Nadia samt en check på kr. 2.000,00 fra Roskilde Sportsfiskerklub.

 

Nr. 1 og dermed bedste skipper blev Kim Knudsen fra ”Sværd”

Nr. 2 blev ”Dyt” ”med Havstrygeren”

Nr. 3 blev Hanne Berit.

 

De resterende 40 præmier blev herefter delt ud uden de helt store sværdslag.

Der blev i alt indvejet 300 fisk med en renset vægt på 225kg. Det var noget mindre end sidste år. Men de fleste af deltagerne havde dog fanget fisk.


Til slut en stor tak til alle vores sponsorer, uden dem kunne vi jo ikke have sådan et flot præmiebord. Desuden tak til alle vores frivillige hjælpere, der igen i år ydede en stor indsats.

Vi ses igen til næste år midt i marts.

 

Palle Frese

Tilmeldning skal ske ved at henvende

sig til Palle Frese     


Tlf.: 27 24 55 60)  eller  mail: pallefrese@mail.dk

   


Adresse


Roskilde Sportsfisker Klub,

Vestergade 17, 4000 Roskilde        


Copyright © Roskilde Sportsfisker klub 2016. All rights reserved.

counter

Tælleren er fra 07.03.2017