Sjov Ferie havfisketur med Arresø – den 22. juli 2010.


Regnen silede ned, da bussen hentede de første deltagere i Viby, kørte til Roskilde og samlede op og fik de sidste med i Jyllinge. Regnen fortsatte hele vejen til Helsingør, men da vi kom til kajen, hvor Arresø lå parat, kom solen frem. 8 juniorer og 6 voksne fik travlt med at komme over på Arresø og få grejet klargjort.Vi sejlede ud og der blev fanget nogle småtorsk og isinger – de måtte dog alle i sundet igen, da de var alt for små. Pludseligt lykkedes det for Frederik at fange en torsk, der kunne klare mindstemålet på 35 cm; for den bedrift fik han en pirk som præmie. Nu fik alle blod på tanden og der kom flere torsk i kurvene.

 

Nyt fiskested længere sydpå – der var flere torsk og et par fladfisk.  Vi blev kun kort tid hvert sted og hver gang, der måtte fiskes, var det bare med at være hurtig – ned til bunden med pirken og der skulle helst være bid med det samme; var der ikke det, fik man som regel ingen fisk der. Der blev forsøgt med mange forskellige forfang – sild, makrel og ophængere, men det havde ikke den store effekt. Sildene blev væk, men Benjamin fangede alligevel dagens eneste makrel – og den var flot.Carl-Emil var på sin allerførste havfisketur og det var bestemt noget andet end fiske i en mose. Da han først var kommet i gang, fangede han 13 torsk og han havde også et par fladfisk på krogen. Sidst på eftermiddagen sluttede vi af med at fiske efter fladfisk, og der kom nogle i kurvene de fleste steder.

 

Fiskeriet sluttede og vi sejlede ind mod Helsingør. Sejltiden blev brugt til at pakke grej sammen og veje fangsterne, så vinderne kunne få deres præmier oppe på kajen, før vi skulle med bussen tilbage.Juniorerne, der fik indvejet i alt 25 kg fisk, dystede om præmier, mens de voksne ikke deltog i konkurrencen, men kunne glæde sig over en samlet fangst på ca. 16 kg. Hertil kom selvfølgelig alle de fisk, der var for små, så de måtte ud igen, men ikke mindst alle de store fisk, der aldrig kom ombord, men hoppede af undervejs til dækket.

Så blev grej og fisk stuvet ind i bussens lastrum og de trætte deltagere slappede af i de bløde sæder, mens bussen satte kursen mod Jyllinge, Roskilde og Viby. En dejlig dag.

 

1. præmien - en fiskestang og hjul - gik til Carl Emil Westerling for i alt 6,4kg fisk.

2. præmien - en fiskestang med hjul - fik Frederik Damsgaard for at have fanget en torsk på 2.11 pund; samme vægt havde Victor Søgaards største torsk, men han tabte lodtrækningen.

3. - 8. præmierne var pirke, forfang og fiskekasketter fra Roskilde Sportsfiskerklub.


Fiskestænger og hjul blev sponseret af Lystfiskerhjørnet og Jan & Bo's Lystfiskershop.Inger Gottlieb

Roskilde Sportsfisker Klub, Vestergade 17, 4000 Roskilde

Tilmeldning skal ske ved at henvende

sig til Palle Frese     


Tlf.: 27 24 55 60)  eller  mail: pallefrese@mail.dk

   


Adresse


Roskilde Sportsfisker Klub,

Vestergade 17, 4000 Roskilde        


Tælleren er fra 07.03.2017   

Copyright © Roskilde Sportsfisker klub 2016. All rights reserved.

counter